Rock Academy PKS -hanke kiittää ja kuittaa!

Kirsi Ajankohtaista

Rock Academy -hanke käynnistyi pääkaupunkiseudulla syyskuussa 2015. Rock Academy on alkujaan Turun kaupungin nuorten palvelujen luoma malli, joka tarjoaa maksutonta sparrausta ja koulutusta ammattimaiseen toimintaan tähtääville nuorille yhtyeille ja artisteille. Toiminta jatkuu Turussa vahvana. Lisätietoja Turun Rock Academysta antaa toiminnanjohtaja Tomi Arvas (050 5546118, tomi.arvas(at)turku.fi).

Pääkaupunkiseudun Rock Academy -hankkeessa oli mukana yhteensä noin parikymmentä nuorten bändiä, jotka kaikki ovat jo hyvällä perustasolla ja pari sooloartistia. Projektin tarkoitus oli kehittää bändejä sekä tarjota heille etenemismahdollisuuksia. Kaksivuotinen hanke mahdollisti pitkäkestoisen ja suunnitelmallisen toimintatavan, jossa bändejä koulutetaan ja kehitetään jokaisen nuoren tarvitsemalla ja kaipaamalla tavalla. Toiminta oli nuorille ilmaista.

Hankkeessa nuorten bändit saivat monipuolista opastusta musabisneksen koukeroista soitonopetukseen ja oman osaamisen markkinointiin. Bändit osallistuvat vähintään kerran kuussa järjestettäviin klinikoihin ja koulutuksiin. Lisäksi parin vuoden aikana toteutettiin bändien kanssa studiotyöskentelyä, bändiohjausta, mediatuotantoja, bändileirejä sekä keikkailua eri tapahtumissa ja venueissa ympäri pääkaupunkiseutua. Alan ammattilaisten vetämät klinikat olivat myös avoimia myös kaikille asiasta kiinnostuneille.

Hanke päättyi pääkaupunkiseudulla vuonna 2017 ja nyt on loppukiitosten ja kumarrusten paikka. Suuret kiitokset kaikille mukana olleille bändeille ja nuorille! Kiitos myös Turun Rock Academylle, studioille, tuottajille, seminaarien ja klinikoiden vetäjille, ohjaajille, tuottajille, keikkapaikoille ja keikkojen yleisölle.

Tämä verkkosivu ja Rock Academyn Facebook-sivu ajetaan alas syksyn aikana. Musiikkitoiminta ei suinkaan pääty pääkaupunkiseudulla. Olethan yhteydessä jos haluat olla mukana musiikkitoiminnassa ja tapahtumissa!

 

Helsinki:

Tuottaja Tiina Toivonen
041 512 1706
tiina.toivonen(at)hel.fi

Espoo:

Nuorisotyökoordinaattori Nils Nordling
043 825 7239
nils.nordling(at)espoo.fi

Vantaa:

Tommi Ouvinen
040 520 9855
velmu.info(at)gmail.com