Rock Academy -rytmiklinikka 20.4.2017

joonashamalainen Ajankohtaista, Blogi

Torstaina 20.4. klo 18 Nosturilla, Elmun baarissa on luvassa bassoa, rumpuja, rytmiä ja komppausta Eeva Koivusalon ja Sami Kuoppamäen vetämässä Rock Academy -rytmiklinikassa.  Illan juontaa upea Heta Hyttinen.

Basistina, sovittajana, tuottajana ja säveltäjänä uraansa tehnyt Koivusalo tuli tunnetuksi 80-luvulla Se-yhtyeen basson varresta. Uransa aikana Koivusalo on vaikuttanut muun muassa Liisa Akimofin, Niko Ahvosen, Maritta Kuulan ja Jukka Pojan yhtyeiden riveissä.

Sami Kuoppamäki on yksi Suomen arvostetuimmista rumpaleista, joka teki läpimurtonsa 90-luvulla progressiivisen rocktrion Kingston Wallin rumpalina. Sessiomuusikkonakin toiminutta Kuoppamäkeä on kuultu lukuisissa jazzprojekteissa ja -kokoonpanoissa sekä televisiotuotantojen taustabändeissä.

Kaksikko on vuosien varrella soittanut komppiparina monenlaista musiikkia useissa yhteyksissä ja yhtyeissä. ”Ollaan oltu kumpikin tahoillamme vaikka missä bändeissä aina, mutta tiemme ovat kohdanneet myös muutamien artistien taustajoukoissa. Erin ja Mikko Kuustonen esimerkiksi, ja sitten on lukuisia studiosessioita, eli äänitteitä, joiden perustuksia ollaan yhdessä muurailtu”, kommentoi Kuoppamäki yhteisestä historiastaan Eeva Koivusalon kanssa.

Vuodesta 2001 Koivusalo ja Kuoppamäki ovat kuuluneet Helsingin kaupunginteatterin vakiokeikkalaisiin, ja kompanneet siellä lukuisa eri musikaaleja, joista viimeisimpänä Kirill ”Kirka” Babitzin elämään pohjautuva Kirka – Surun pyyhit silmistäni -musiikkinäytelmä.

Basson ja rumpujen yhteensoiton lisäksi klinikassa tullaan kuulemaan näkemyksiä studiotyöskentelystä ja muusikon toimeentulomahdollisuuksista, mikäli haluaa tuoda leipänsä pöytään soittamalla esittävää taidetta. Klinikoitsijoilla on myös suhde musiikkialan kollektiiviasioihin laajemminkin, eli bändien ja työyhteisöjen lisäksi musa-alan järjestäytymistä tullaan luotaamaan eri kanteilta.

Nosturin Elmun Baari sijaitsee Helsingissä osoitteessa Telakkakatu 8, Helsinki.
Parhaiten paikalle pääset julkisilla liikennevälineillä. Keskustan suunnalta raitiovaunu numero 6 Hietalahden suuntaan pysähtyy Hietalahden torilla, josta on muutaman minuutin kävelymatka Nosturille. Kampista Nosturille kävelee noin 15 minuuttia.

Klinikkaan on vapaa pääsy kaikille! Tervetuloa!
Eeva Koivusalo
Sami Kuoppamäki