Vuoden viimeinen klinikka

joonashamalainen Ajankohtaista, Blogi

Vuoden 2016 viimeinen Rock Academy -klinikka järjestettiin torstaina 15.12. Espoon Kannussa. Klinikan teemana oli tällä kertaa keikkamyynti ja paikalle oli saapunut Live Nation -ohjelmatoimiston agentti Elina Orma ja On The Rocks -ravintolan ohjelmapäällikkö Luca Gargano. Juontotehtävistä vastasi upea Heta Hyttinen.

Paneeli alkoi keikkamyynnin realiteeteista – kysyntä ja tarjonta määrittelevät keikkamyyntiä siinä missä muutakin liiketoimintaa. Artistin ajankohtaisuus ja kiinnostavuus onkin äärimmäisen tärkeässä roolissa keikkaa myytäessä tai ostaessa. Artistin kannalta ohjelmatoimiston agentti on hyvä signaali keikkaostajalle. Artistia edustava agentti tarkoittaa sitä, että joku bändin ulkopuolinen taho uskoo artistin menestykseen ja on valmis työskentelemään sen eteen. Agentilla on valmiit verkostot keikkoja ostaviin tahoihin, mikä edesauttaa huomattavasti keikkojen myymistä.

kaikkinauru

Illan aikana tuli yllätyksenä elävä esimerkki bookkaustilanteesta, kun Gargano sai tiedon peruutuksesta seuraavalle päivälle. Orma tarrasi tilanteeseen välittömästi ja tarjosi salamyhkäisesti omasta rosteristaan artistia paikkaamaan. Ole siis aina valmis tuuraamaan, koska yllättäviä tilaisuuksia saattaa tulla kun niitä vähiten odottaa!

vasenyleiso

Gargano ja Orma jakoivat myös vihjeitä aloitteleville bändeille. Lyhyt kuvaus bändin toiminnasta riittää saatteeksi tarjotessasi itseäsi agentin rosterille tai keikapaikalle esiintymään. Promokirjeeseen kannattaa liittää linkit yhtyeesi sosiaalisen median kanaviin ja suoraan linkistä kuunneltavissa olevaan äänitiedostoon.  Lämmittelyaktiksi pääseminen tarjoaa monelle hyvän tilaisuuden esiintymiskokemuksen ja näkyvyyden kartuttamiseen.  Tutki keikkapaikkojen kalentereita ja katso venuelta päivä sekä artisti, jolle tarjoat itseäsi lämppäriksi. Älä myöskään tuijota liikaa keikkapalkkiota – uran alkuvaiheessa on hyvä tehdä keikkoja ilmaiseksikin. Hommaa yleisö ja kasvata hypeä somekanavissasi, koska sankka fanijoukko on paras myyntivalttisi. Riittää, että yksi oikea henkilö yleisössä näkee vedon ja alkaa yhteistyössä viedä bändiäsi eteenpäin. Vedä siis jokainen keikka kuin se olisi elämäsi tärkein tilaisuus!

Näistä tunnelmista on hyvä siirtyä kohti joulun viettoa. Rock Academy palaa taas alkuvuodesta uusilla metkuilla!

Kiitos osallistujille, nähdään taas alkuvuodesta!

Luca Gargano

Elina Orma